Sněhurčiny řezy

13. prosince 2010 v 15:17 | Kavasaky |  Recepty


Příprava:

Těsto - 4 Žloutky
  - 25 dkg Cukru
  - 10 dkg Oleje
  - 10 dkg Vody
  - 30 dkg polohrubé mouky
  - půl prášku do pečiva
  - sních z bílků
  - kakao
  - ovoce (podle vaší chuti)

Krém  - 2 vanilkové pudingy
  - půl litru mléka
  - 3 lžíce cukru
  - 1 hera
  - 10 dkg práškového cukru
  - citrónová štáva z jednoho citrónu
  - kůra u jedné poloviny citrónu

Postup na těsto:

  • žloutky utřeme s cukrem
  • přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a pořádně promícháme
  • zlehka vmícháme sních
  • do předem vymazaného plechu nalieme půlku těsta
  • do druhé půlky těsta vmícháme  kakao a naliemena býlé těsto
  • na těsto navršíme ovoce
  • a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C  30-40 minut podle odlepování okrajů

Postup na krém:

  • do půl litku mléka dáme 3 lžíce cukru a dva pitlíčky vanilkového pudingu a uvaříme
  • dáme vychladnout
  • utřeme héru s cukrem a se šťávou z jednoho citrónu a přidáme kůru
  • vmícháme do vychladnutého pudingu
  • Krém natřeme na vychladlé těsto
  • polieme čokoládovou polevou nebo posipeme nastrouhanou čokoládou a dáme do lednice
  • podáváme nakrájené řezy z kávou, čajem, likérem nebo koňakem
                                                                Dobeou chuť vám všem přeje Kavasaky

Tip: zmražené ovoce pomoučete moukou
Ps: ovoce nemusí být
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama